HOME

header (61K)Als vervanging voor mijn i7-2600 PC heb ik deze ASUS gekocht. Ik ben echt wel fan van dit merk.
Ik heb altijd al ASUS moederborden gehad in PC's, en ook mijn laptop is een ASUS (Vivobook X712F).
Dit keer heb ik gekozen voor een krachtige kant-en-klare game PC, niet dat ik heel veel spellen speel, hooguit een aantal uur ETS2. Maar kracht genoeg nu om dat op Ultra te spelen.


Dit zijn de specificaties:

ASUS ROG Strix G15CK-NL064T

Behuizing : ASUS ROG Strix G15CK
Moederbord : ASUS Strix 8460-G Gaming, B460. (Socket 1200).
Processor : intel i7-10700, 2.90Ghz.
Memory : 2x 8GB DDR4 (2933 MHz).
VGA : ASUS NVIDIA GeForce GTX 1650, 4GB.
Sound : SupremeFX S1220A (onboard)
Netwerk : LAN 10/100/1000 MBit/s, Wi-Fi 6 (802.11ax) (onboard)
HDD : intel SSD, 660p Series. 512GB [M.2, Via PCIe, SSD]


04-08-2021 - Het is tijd om de ouwe trouwe blauwe i7-2600 PC te vervangen. Steeds vaker komt deze in storing, en eerlijk gezegd wordt hij ook wel een beetje trager...En omdat ik hem deze keer niet zelf hoef te bouwen is hij lekker snel up and running.
(Wat die fietspomp op de zolder doet?! Dat heeft te maken met mijn stoomtrein hobby).Tijd voor wat meer foto's
De PC is weer even naar beneden gehaald en op de eetafel gezet. Hier is meer ruimte en licht voor de foto's.
Het is een mooi vormgegeven kast, niet te futuristisch...ik ben nogal conservatief. Bovenop de hoek van de PC zie je een rechthoekige vorm, dat is een uitklapbaar hoofdtelefoon houder. Handig.De matte voorzijde met het discreet uitgevoerde ROG logo.Bovenop de kast aan de voorzijde bevinden zich een aantal i/o poorten. Iets verder naar achter zit het handvat.Als je goed kijkt vind je best nog veel detil in de kast. Er zitten ook echt wel mooie lijnen in.De achterzijde van de kast met alle i/o poorten van het moederbord.En de aansluitingen van de GTX1650.Dan gaan de zijpanelen er af. Aan deze kant is, zoals gewoonlijk, weinig te beleven.Dan maar naar de andere kant. En daar vinden we het moederbord met alles wat erbij hoort.De Mooie grote processorkoeler (al was die in de i7-2600 nog veel groter).
En de geheugenbanken, 2 stuks van 8GB.En daar is de GeForce GTX1650 videokaart. Mooi ding hoor.
Die haal ik er even uit...Zo. daar ligt ie dan. Wat een ding. Prachtig.En nu de videokaart er toch uit is kan ik gelijk op zoek naar de "Harde schijf".
Ik denk dat ik al weet waar hij zit...achter dit paneeltje?Ja hoor, daar is ie. 512GB SSD van intel.
Het is ook niks meer qua afmetingen he?!Ik heb er even een traditionele HDD bijgepakt. Mooie vergelijking zo.Nou. tot zover de walk around van deze PC. Ziet er goed uit vind ik. Alles voelt ook kwalitatief.
Ik heb de PC inmiddels een maand in bedrijf en ik moet zeggen hij is ook lekker snel en vooral ook stil. Geen spijt van deze aankoop.Wordt ongetwijfeld ooit vervolgd...