HOME

header (61K)Dit is mijn hobby, knutsel en klooi exemplaar.
Deze PC gebruik ik naast mijn ASUS ROG Strix G15CK en Pentium II, 266Mhz. om van alles en nog wat mee te doen...Dit zijn de specificaties:

Behuizing : Antec Dark Fleet DF30-EU (2010).
Moederbord : ASUS P5KPL-AM. (2008)
Processor : Intel Pentium Dual-Core SLA8W, 2.40Ghz (2005).
Proc.koeler: Skythe Mugen II.
Memory : 2x Zalman 2GB, DDR2 DIMM PC2 9200.
VGA : ASUS EN9500GT/DI/1GD2/V2.
Sound : Onboard
Netwerk : Onboard
HDD-1 : Diverse swappable 3.5" HDD (OS).
HDD-2 : WD 5000AAKS 500GB SATA (Opslag).
FDD: : 3.5" Floppydrive.
CD-writer : DVD-RW
Voeding: Zalman ZM500-LX II
06-10-2021 - Hier heb ik de PC gekregen...inderdaad, bijna een krijgertje.
Prima basis om wat leuks wat mee te doen.Het ding heeft heel lang (zo mogelijk jaren) in de opslag gestaan, ongebruikt en onverzorgd.
Toen ik de kast zag was ik op slag 'verliefd'. Wat een gaaf design.
Hij is super stoffig en ruikt behoorlijk muf. Tijd voor een complete ontmanteling.Alles wordt ontkoppeld en gedemonteerd.
Het is trouwens ook best een rommeltje in de kast...draden overal kris kras...Zo. alles is er uit. Alle componenten alsook de 5.25" en 3.5" afdekplaten aan de voorzijde.
Kijk ook even naar de vieze fans aan de voorzijde. Die bovenste ziet wit van de ?? Schimmel? Het is hard, en zit behoorlijk vast. Stinkt ook.Dit is het moerderbord, een ASRock 870 Extreme-3.De koeler die er op staat is best een mooie, dat zie je het best vanaf de zijkant.
Achter de koeler zie je de Corsair vengeance 2GB DDR3 geheugen modules.De kast is nu een geheel kaal chassis, tijd voor de schoonmaak.Zo. Dat ziet er beter uit. Nu de rest van de behuizing...Het front met de vele randjes en klepjes, en het zijpaneel met de ruit en rooster. Beide zijn weer als nieuw.Dan is het de beurt aan de fans. De kast heeft er 4. 3x 120mm, en 1x 140mm.
Deze op de foto is de bovenste van het front, die witte aanslag gaat er af, zij het wel moeizaam...De kast wordt weer geassembleerd, en dit zijn de harde schijven die er in komen. Een WD 5000AAKS, 500GB voor de opslag.En voor de systeemschijven wil ik de bovenop de kast gelegen SATA-poort gebruiken.
Daar komt o.a, een 3.5" WD 5000 LPVX, 500GB voor een van de besturingssystemen.
De bedoeling is om meer van deze HDD's te gebruiken, elk met een eigen OS er op. Dit is makkelijk uitwisselbaar zo.De eerste installatie wordt gedaan...

(Als je goed opgelet hebt zie je ook dat ik het 'Antec' logo van het onderste naar het bovneste rooster heb verplaatst. Gewoon, omdat ik dat ook mooi vind).Windows XP Proffesional komt er op.Ondanks dat de PC lekker draait en er weer netjes bij staat...gaat hij toch weer uit elkaar.Want ik heb namelijk een ander moederbord op de kop getikt. Een ASUS P5KPL-AM.
Ik wil dit moederbord gaan gebruiken omdat het een hybrid bordje is met SATA (rood, linksonder) en IDE (Zwart/Blauw midden onder). Zo is dit bord voor mij breed inzetbaar qua hardware.
Ook heeft deze weer een Intel processor i.p.v. de AMD op het andere bord. Intel's hebben toch mijn voorkeur.Uiteraard wordt de Floppydrive op het ASUS bord aangesloten met een originele ASUS kabel.En zo heb ik nu ook een mooie werkende floppy-drive in de kast.Ik heb ook een betere VGA kaart bij het moederbord genomen, een ASUS EN9500GT/DI/1GD2/V2. Estetisch mooier, maar ook beter qua prestaties. Dit is een 1GB kaart.Even later is het systeem omgebouwd. Ziet er wel wat ieliger uit met die Micro-ATX er in.En dan de frontfans...
Ik ben toch niet heel blij met hun uiterlijk. Ze doen nog steeds viezig aan...dus tijd voor ze om te vertrekken.En in hun plaats heb ik twee mooie nieuwe fans gekocht. 2 Sharkoon TC1220L'sOok deze hebben dat mooie blauwe licht net als de oude...alleen wat feller, en meer.In de Bios kijk ik of alles naar wens wordt gevonden. Alles prima. Ook de Floppy-Drive wordt gezien.09-10-2021 - Je verwacht het niet...maar het moederbord is er alweer uit gehaald. Waarom nou weer?!
Er komt een andere koeler op.Tussendoor geeft dat wel een mooie kijk op de processor.Dit is de koeler die er nu op zit. Mijn Skythe Mugen II, die van mijn i7 systeem afkomt. Die had ik nog apart liggen.
Ik heb de koeler verticaal geplaatst, en de fan aan de onderzijde gemonteerd. Zo houdt ik de RAM-banken bereikbaar, en geeft het ook een mooiere airflow door de koeler aangezien hij nogal dicht op de bovenste chassisfan zit.Hij zit weer in elkaar. en een stuk voller zo.
Ga maar met je muis over de foto, dan kan je goed verglijken tussen deze en de vorige koeler.Ook heb er 2 nieuwe geheugenmodules bij gekocht. OCZ PC2 9200, 2GB DDR2 DIMM. 4GB bij elkaar dus, het maximale wat dit bord aan kan.Zo die zitten er in. Ik vind ze met die afwerking niet misstaan in de kast. Zeker niet naast die grote koeler.En gelukkig worden ze ook herkend. Het was niet zeker of deze 9200 serie zou werken op dit moederbord. Maar blijkbaar zit het soms ook mee.
Hanulveen, 2021